De Traditionele Geneeswijze van de Amazone

Ayahuasca is een drank die wordt gemaakt van verschillende planten die groeien in het Amazone-regenwoud. De drank wordt al duizenden jaren lang gedronken door de Indiaanse bevolking van de regenwouden om genezing te krijgen en voor het krijgen van inzichten in het hoe en waarom van het leven.

Ayahuasca wordt ook wel de liaan van de ziel genoemd, omdat het het contact tussen lichaam en ziel hersteld. Ayahuasca kan je bevrijden van veel overtollige ballast, het is een middel om diep in je onderbewustzijn af te dalen, jezelf beter te leren kennen én het is een enorme genezer. Regelmatige deelname aan ayahuasca-rituelen kan de kwaliteit van je leven enorm verbeteren.

Ayahuasca is een holistisch medicijn, het werkt op meerdere gebieden:

1) lichamelijk: Verontreinigingen die zich in vele jaren hebben opgestapeld kunnen eruit komen, bij sommige door overgeven en diarree. Ayahuasca reinigt de organen en het bloed, het resultaat hiervan is vergelijkbaar met een periode van vasten, waardoor je je nog dagen licht, soepel, fit en energiek kan blijven voelen. Mensen die regelmatig ayahuasca drinken gaan er jonger uitzien, krijgen hun natuurlijke gewicht terug, zijn energiek en voelen zich fit en vitaal.

2) emotioneel werkt ayahuasca ook reinigend en versterkend, diep in het onderbewustzijn weggestopte emoties kunnen naar boven komen en emotionele blokkades komen aan de opervlakte zodat deze verwerkt kunnen worden. Ayahuasca kan, soms door confrontatie met je angsten, je helpen je angsten en onzekerheden te overwinnen, en meer gevoel van liefde en vertrouwen toe te laten in je leven. Ook heeft het een anti-depressieve werking en verdrijft het somberheid en duistere gedachten.

3) mentaal: Op dit vlak kan ayahuasca je helpen andere, minder voor de hand liggende perspectieven te krijgen, en na te denken over dingen op een manier die niet direct voor de hand ligt. Het kan je helpen een andere kijk te geven op hoe je denkt over je leven, jezelf, de werkelijkheid, anderen en de relaties tussen dit alles. Het vermogen tot introspectie en visualisatie is verhoogd onder invloed van de ayahuasca. Veel mensen rapporteren dat ze helderder kunnen denken en de zintuigen gescherpt worden.

4) spiritueel: Onder invloed van de ayahuasca opent de ziel zich voor spirituele dimensies, waardoor een diepgevoelde eenheid, harmonie en vrede ervaren kan worden. Spirituele entiteiten, zoals de geesten van de medicijnplanten, totemdieren, gidsen, kunnen gezien worden in visioenen. Je kunt je bewuster worden van de hogere aspecten van jezelf, naarmate het ritueel vordert en je je afval kwijtraakt kom je steeds dieper in aanraking met een echt gevoel van liefde, eenheid en harmonie. Dit zit in iedereen, maar is vaak niet toegankelijk door alle negativiteit die er nog zit. Zodra zich dat oplost is er ruimte voor andere gevoelens en dat is ook blijvend in je leven.

De energie van ayahuasca werkt nog lang na een ritueel door.

Ayahuasca is niet alleen overduidelijk een sjamanistisch hulpmiddel bij uitstek, het is tevens het belangrijkste medicijn van de Amazone. Volgens veel inheemse curanderos (genezers) komt een groot deel van hun botanische kennis direct van de ayahuasca-ervaringen.

"Ja, als we ons ontdoen van alle opsmuk, alle toeters en bellen, alle gekkigheid, alle flauwekul en onzin.. komen we tot de kern van wie we zijn. Verstillen, inkeren en de vragen laten oplossen in aandachtige, liefdevolle aanwezigheid."
Ayahuasca brengt niet wat je wilt, ze geeft wat je nodig hebt!

Moeder Ayahuasca heeft mij laten zien wie ik ben en wat ik hierop deze aarde kom doen.

Voordat ik ayahuasca dronk was ik op zoek naar antwoorden. Ik twijfelde in mijn kunnen, werd hierdoor onzeker en stevende af in een negatieve spiraal, maar toch hield ik een groot vertrouwen in hetgeen wat je niet zag, het ongeziene of hoe je het ook wilt noemen en ook zo voelde.

Er was iets wat mij bleef inspireren, ik heb jarenlang deelgenomen in vrouwenpraatgroepen, zelfgenezingscursussen, intiutieve ontwikkelingscursussen, kruiden- en plantkunde, … time healing, allerlei massagetechnieken, yoga, theta healing, cranio sacraal therapie  etc. etc…

Tot ik op een dag via via hoorde over malva-therapie.
Malva-therapie mmm… dat klinkt interessant.

Na een goed gesprek met de leraar te hebben gehad, was er 1 obstakel! Hoe ga ik dat betalen? Een wonder geschiedde, ik kreeg tot 2x toe een erfenis en kon de opleiding volgen en afronden.

Tijdens de opleiding maakte mijn bewustwording een sprong en ik voelde erkenning en herkenning in mijn kunnen.

Hierna volgde ik de MBK en PSBK. Ook de opleiding stervensbegeleider deed ik er tussendoor bij en hield mijn oren en ogen open voor alles wat mij inspireerde.

Op 29 maart 2017 heb ik mijn opleiding ademcoach met succes afgerond.

In maart 2016 kreeg ik een visioen, zo sterk, ja hier moest ik wel gehoor aan geven. Ik had verwachtingen, hoop maar vooral vertrouwen…

Ik werd geroepen door een sjamaan. Hij kwam een paar nachten achter elkaar en het was net alsof ik werd aangesloten op het stopcontact. Ik pakte mijn computer en ging googelen. Ik wist in ieder geval “ik moet naar Peru waar de Sjamanen zijn”.

Zo werd ik naar Renee Grooters geleidt en ben 7 maanden later naar Peru vertrokken. (na net 4 weken verhuisd te zijn) 
Ik alleen naar Peru, ik wist dit is het! Vol overgave liet ik me leiden.

En daar begon de rest van mijn avontuur. Ik ging de circel rond maken voor en in mijzelf.

Bevestiging op bevestiging maakte moeder ayahuasca me duidelijk “Ga doen waar je goed in bent”.

Ze had het me al zo vaak laten zien (had in 1,5 jaar tijd 20x gedronken) maar die twijfel he….

Daar in Peru wist ik, nu ben ik er klaar voor om te gaan, door in mijn kracht en dit in mijn ceremonies toe te passen.

Dankbaarheid met tranen in mijn ogen van geluk dat ik mijn intuitie heb gevolgd.

Alles wat ik heb meegemaakt en ja, dat is veel, heeft me geleidt tot heelheid.

Liefde is de sleutel, er zullen afleidingen zijn in je leven, links en rechts maar blijf vooruit kijken, het pad van licht en liefde. Dit is de enige manier om je pad te bewandelen in totale overgave!

Iraque – heb lief!

Iraque - heb lief!

Ayahuaca brengt niet wat je wilt, ze geeft wat je nodig hebt!

Mooie oefening na de ceremonie als groep:
Ga in een cirkel staan, doe je handen in de taille van je buurvrouw/man links en rechts van je en doe de heupen tegen hun heupen en laat je wiegen.

Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik danzij deze plantmedicijn milder en liefdevoller ben geworden.
Ayahuasca confronteerde me met mijn diepste trauma’s en hielp me met het doorleven van pijn, zo diep dat ik het tot dan toe had weten te vermijden, ondanks al mijn training.

  • Laat los dat je ergens moet zijn waar je nu nog niet bent…. Je bent altijd daar waar je moet zijn!!
  • Je hebt niemand nodig om jezelf te zijn!
  • De beste manier om dromen uit te laten komen is wakker worden!

Hiervoor liet ik mij leiden door angst en daardoor leed ik ook in angst.

Heb lief, heb je zelf lief en je naasten, dat is mijn sleutel tot geluk!

Licht en liefde – Iráqué